Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Vi på Nydalen Tannlegesenter har lang erfaring i å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk. Vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg.

Er du redd å gå til tannlege? Det er godt å vite at du ikke er alene om det. Noen lar faktisk være å gå til tannlegen i årevis, selv om tannbehandling nå utføres på en mer moderne og helt smertefri måte. Enkelte pasienter er spesielle redde for noen deler av tannbehandlingen, for eksempel boring, sprøyter, lukt eller lyd.

Det er ikke uvanlig at du som har tannlegeskrekk unngår situasjoner der det blir snakk om tannleger eller tannbehandling. Det kan for eksempel være en stor påkjenning for en forelder med tannlegeskrekk å skulle følge barnet sitt til tannlegen.

Tannlegeskrekken gjør ofte at du kommer inn i en ond sirkel. Fordi du er så redd, unngår du tannbehandling. Du har som oftest meget god innsikt i sin egen situasjon, og du skammer deg over den. Mer enn 70 % av dem som lider av tannlegeskrekk kan fortelle om negative erfaringer hos tannlegen, som oftest fra barndommen.

Hos Nydalen Tannlegesenter kan du føle deg trygg på at behandlingen blir helt smertefri. Vi har fokus på å gjøre alt for at du skal føle deg trygg, og du er selv med på å bestemme hva som skal gjøres.

I tillegg tilbyr vi deg samtaleterapi, vanlig bedøvelse, beroligende midler, sedasjon og tannbehandling under narkose hvis det behøves.

Viktig ting for deg som har tannlegeskrekk:

 • Finn en tannlege som har erfaring med behandling av tannlegeskrekk, og som er villig til å hjelpe deg.
 • Be om støtte og hjelp fra dine nærmeste. Ikke vær skamfull over angsten din. Tannlegeskrekk er dessverre et veldig vanlig problem.
 • Ha med musikk som du liker å høre på slik at du slipper å høre ubehagelig støy.
 • Ha med et familiemedlem eller en venn som ikke selv er redd for tannlegen.
 • Si ifra og ta kontroll hos tannlegen. Be tannlegen om å stoppe om du opplever ubehag. Behandlingen bør være behagelig og smertefri.
 • Tannbehandling kan utføres under narkose hvis du absolutt ikke kan tenke deg å bli behandlet i våken tilstand.

Refusjonsordninger

Helfo kan gi støtte for tannbehandling, men du får ingen stønad fra Helfo for behandling av selve tannlegeskrekken. Du kan likevel ha rett til tilrettelagt behandling. Det er mulig å få refusjon ved blant annet tannkjøttsykdom, tannslitasje, munntørrhet, tanntap, ulykker, yrkesskader, kirurgisk fjerning av tann og manglende evne til egenomsorg, m.m.

Våre tannleger har direkteoppgjør i samarbeid med Helfo og vil informere deg om dine muligheter for å få refusjon. Du betaler da kun egenandel hos oss.

Vi tilbyr deg:

 • Hyggelige og omsorgsfulle medarbeidere på Nydalen Tannlegesenter.
 • Samarbeid om behandlingsplanen slik at du får velge det som er best for deg.
 • Råd om forebygging og regelmessig oppfølging for å unngå skader på tennene og i munnen.
 • Gratis og uforpliktende konsultasjon for behandling av din tannlegeskrekk.
 • Fullstendig kontroll. Du er i sentrum, og velger selv behandlingen. Du kan avbryte oss når du vil.
Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud