Tannlegeskrekk

Vi har lang erfaring i å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk.

Tannlegeskrekk er et alvorling samfunnsproblem. Vi på Nydalen tannlegesenter har lang erfaring i å behandle pasienter som lider av tannlegeskrekk.

Er du redd å gå til tannlege, så er ikke du alene, noen faktisk lar være i årevis å gå til tannlegen, selv om tannbehandling kan utføres på en mer moderne og smertefrit måte. Enkelte pasienter er spesielle redd for noe deler av tannbehandlingen, for eksempel boring, sprøyter, lukt eller lyd.
Det er ikke uvanlig at du som har tannlegeskrekk unngår situasjoner der det blir snakk om tannleger eller tannbehandling. Det kan for eksempel være en stor påkjenning for en forelder med tannlegeskrekk å skulle følge barnet sitt til tannlegen. Tannlegeskrekken gjør ofte at du kommer inn i en ond sirkel. Fordi du er så redd, unngår du tannbehandling, du som lider med å ha tannlegeskrekk har som oftest meget god innsikt i sin egen situasjon, og du skammer deg over den. Mer enn 70 prosent av de som lider av tannlegeskrekk kan fortelle om negative erfaringer hos tannlegen, som oftest fra barndommen
Hos Nydalen tannlegesenter kan du føle deg trygg på at behandlingen blir helt smertefritt,vi har fokus og gjør alt for at du skal føle deg trygg og at behandlingen utføres smertefrit, derfor også  du med tannlegeskrekk er med selv  med og bestemmer hva som skal gjøres.
I tillegg tilbyr vi deg samtaleterapi,vanlig bedøvelse, beroligende midler  Sedasjon, og tannbehandling under Narkose hvis det behøves.

Viktig ting for deg som har tannlegeskrekk:

 • Finn en tannlege som har erfaring med behandling av tannlegeskrekk, og som er villig til å hjelpe deg.
 • Be om støtte og hjelp fra dine nærmeste. Ikke vær skamfull over angsten din. Tannlegeskrekk er dessverre et veldig vanlig problem.
 • Ha med musikk som du liker å høre på slik at du slipper å høre ubehagelig støy.
 • Ha med et familiemedlem eller en venn som ikke selv er redde for tannlegen.
 • Si ifra og ta kontroll hos tannlegen. Be tannlegen om å stoppe om du opplever ubehag. Behandlingen bør være behagelig og smertefri.
 • Tannbehandling kan utføres under narkose hvis du absolutt ikke kan tenke deg og behandles i våken tilstand.

Refusjonsordninger

Helfo kan gi støtte for tannbehandling, men du får ingen stønad fra Helfo for behandling av selve tannlegeskrekk. Du kan likevel ha rett til tilrettelagt behandling. Det er mulig å få refusjon ved blant annet tannkjøttsykdom, tannslitasje, munntørrhet, tanntap, ulykker, yrkesskader, kirurgisk fjerning av tann og manglende evne til egenomsorg m.m. Våre tannleger har direkteoppgjør i samarbeid med Helfo og vil informere deg om dine muligheter for å få refusjon. Du betaler da kun egenandel hos oss.

Vi tilbyr deg:

 • Et hyggelig og omsorgsfull personel på Nydalen tannlegesenter.
 • Samarbeid om behandlingsplanen slik at du får velge det som er best for deg.
 • Råd om forebygging, og regelmessig oppfølging for å unngå skader på tennene og i munnen.
 • Gratis og uforpliktende konsultasjon for behandling av din tannlegeskrekk.
 • Fullstendig kontroll. Du er i sentrum, og velger selv behandlingen. Du kan avbryte oss når du vil.
Sist endret: tirsdag 13 september, 2022
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter