De fleste har hatt hull i tennene og fått lagt inn fyllinger (plomber), men vet kanskje ikke så mye om hvilke tannfyllingsmaterialer som finnes.

Nydalen Tannlegesenter bruker kun hvite fyllinger, som er veldig estetiske og ligner tennene. Amalgam var mye brukt før, men bruken er nå ikke lov.

Fylling er tannferget og ser ut som din egen tannsubstans.

Karies, (hull i tannen) er den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger. Tannlegen må fjerne ødelagt tannsubstans samt bakteriene og rengjøre tannen. Dette skal være helt smertefritt da vi i dag bruker lokalbedøvelse før vi begynner med å rense tannen. Senere bruker vi et slags lim og setter på plass en hvit fylling. Til slutt blir tannen seende ut som en naturlig tann.
Hvis du venter med å behandle en ødelagt tann kan skadene fort bli store. En fylling er den billigste og kjappeste måten å reparere en skadet tann. Dersom skaden er for stor kan det være nødvendig med en tannkrone. Derfor er det viktig å besøke din tannlege regelmessig for å unngå store og kostbare behandlinger. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, er rotbehandling i tillegg nødvendig. En tann som kunne vært reparert med en enkel fylling kan gå tapt eller koste deg mer tid og penger ettersom du ikke besøker tannlegen regelmessig.
Nydalen tannlegesenter fokuserer på forebygging av tannskader for å beholde dine naturlige tenner så lenge som mulig. Du kan følge rådene nedenfor for å unngå hull i tennene:

  • Minske inntak av søt drikke og mat.
  • Holde en god munnhygiene. (Bruk tannbørste og tanntråd daglig)
  • Gå til regelmessige (årlige) undersøkelser hos tannlege eller tannpleier.

Kontakt oss på 22 23 03 03 om du har flere spørsmål eller vil bestille en time.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter