Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

De fleste har hatt hull i tennene og fått lagt inn fyllinger (plomber), men vet kanskje ikke så mye om hvilke tannfyllingsmaterialer som finnes.

Nydalen Tannlegesenter bruker kun hvite komposittfyllinger, som er svært estetiske og ligner den naturlige tannfargen. Amalgam var mye brukt før, men siden 2008 er bruken ikke lenger lov.

Komposittfyllinger er tannfargede og ser ut som din egen tannsubstans.

Hull i tennene (karies) er den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger. Tannlegen må først fjerne ødelagt tannsubstans og bakterier, og deretter rengjøres tannen. Dette skal være helt smertefritt da lokalbedøvelse settes før tannlegen begynner med behandlingen. Ved hjelp av et sement (et slags lim) festes den hvite fyllingen. Til slutt blir tannen seende ut som en naturlig tann.

Hvis du venter med å behandle en ødelagt tann, kan skadene fort øke i omfang. En fylling er den billigste og raskeste måten å reparere en skadet tann. Dersom skaden er for stor, kan det være nødvendig med en tannkrone. Derfor er det viktig å besøke din tannlege regelmessig for å unngå store og kostbare behandlinger.

Hvis skaden kommer inn til tannmargen med nerver, er rotbehandling i tillegg nødvendig. En tann som kunne vært reparert med en enkel fylling kan gå tapt eller koste deg mer tid og penger ettersom du ikke besøker tannlegen regelmessig.

Nydalen Tannlegesenter fokuserer på forebygging av tannskader slik at du kan beholde dine naturlige tenner så lenge som mulig. Du kan følge rådene nedenfor for å unngå hull i tennene:

  • Redusere inntak av søt drikke og mat.
  • Holde en god munnhygiene (puss tennene med to cm fluortannkrem i minst to minutter morgen og kveld og bruk tanntråd daglig).
  • Gå til regelmessige (årlige) undersøkelser hos tannlege eller tannpleier.

Kontakt oss på 22 23 03 03 om du har flere spørsmål eller vil bestille en time.

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud