Gebiss (Tannprotese) er en billig og rask behandling for erstatning av én eller flere tenner.

Gebiss (tannprotese) er en avtakbar løsning og skal tas ut for rengjøring. Man kan ha en delprotese som sitter på nabotennene eller en helprotese hvis man ikke har noen egne tenner igjen.

Gebiss for øver og underkjeve
Gebiss er en rask og billig behandling for å få nye tenner. Gebiss brukes ofte som en midlertidig behandling i dag.

Gebiss er ikke en vanlig behandling i Norge lenger. I dag kan man få faste tenner med hjelp av tannimplantat eller tannbro. Tannprotese kan være et alternativ for deg som ikke har råd til tannimplantat eller tannbro og vil ha et hurtig og billig behandling. Det kan også være et alternativ for deg som har vansker med renholdet.
For fremstilling av gebisset må tannlegen ta et avtrykk av kjevene. Avtrykket sendes til en tanntekniker for fremstilling av protesen. Tannprotesen prøves inn hos tannlegen. Det kan ta flere besøk før du har en ferdig tannprotese, og det kan ta noe tid før du blir vant til gebisset. I blant oppstår det gnagsår slik at protesen må justeres litt, og du trenger kanskje noe tid før du kan snakke helt rent.
Både hel – og delproteser må tas ut av kjeven fot daglig renhold. Et godt renhold er helt nødvendig for å unngå kroniske irritasjoner på slimhinnene samt infeksjoner og sopp i munnen. Pasienter med gebiss må gå regelmessig til kontroll hos tannlege for å tilpasse protesen. Gommene hos eldre endrer seg, noe som fører til at gebisset ikke kan passe. For gebiss som sitter dårlig finnes det festemidler, i form av kremer og pulver.

Pris på tannprotese og ulike alternativ

Prisen på gebiss varierer fra mellom 4.000 kr til 8.000 kr. Det finnes ulike typer av proteser med ulike materialer. Vi tilbyr deg en gratis konsultasjon for å kunne gi deg et prisoverslag.
Ring 22 23 03 03 nå for en gratis konsultasjon. Tannimplantat og tannbroer er andre alternativer til gebiss som er faste og mer komfortable,  men som koster mer enn et gebiss.

Fordeler og ulemper med Gebiss:

  • Gebisset kan rengjøres enkelt
  • Billigere og raskere enn tannimplantat og tannbro
  • Trenger mer vedlikehold og oppfølging enn tannimplantat eller tannbro
  • Kan løsne ved tale og tygging
  • Kan forårsake protese-gnag, tale-vansker og kan gi noen tilvenningsutfordringer.

Det er både psykisk og fysisk belastende å mangle tenner. Vi vil gjerne hjelpe deg slik at du kan tygge og le! Ring 22 23 03 03 for en uforpliktende og gratis konsultasjon eller bestill en gratis konsultasjon her.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter