Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Tannprotese (gebiss) er en billig og rask behandling for erstatning av én eller flere tenner.

Tannprotese er en avtagbar tannerstatning som skal tas ut for rengjøring og søvn. Du kan ha en delprotese som sitter festet på nabotennene eller en helprotese hvis du ikke har noen egne tenner igjen.

Tannprotese er en rask og billig behandling for å få nye tenner. Protese brukes ofte som en midlertidig behandling i dag.

Tannprotese er en rask og billig behandling for å få nye tenner. Protese brukes ofte som en midlertidig behandling i dag.

Protese er ikke en vanlig behandling i Norge lenger. I dag kan du få faste tenner med hjelp av tannerstatninger som tannimplantat eller tannbro.

Tannprotese kan likevel være et alternativ for deg som ikke har råd til tannimplantat eller tannbro og som vil ha et hurtig og billig behandling. Det kan også være et alternativ for deg som har vansker med renholdet.

For fremstilling av protesen må tannlegen ta et avtrykk av kjevene. Avtrykket sendes til en tanntekniker for fremstilling av protesen. Tannprotesen prøves i pasientens munn hos tannlegen. Det kan ta flere besøk før du har en ferdig tannprotese, og det kan ta noe tid før du blir vant til å bruke den.

I blant oppstår det gnagsår slik at protesen må justeres litt, og du trenger kanskje noe tid før du kan snakke helt rent.

Både hel- og delproteser må tas ut av kjeven for daglig renhold. Et godt renhold er helt nødvendig for å unngå kroniske irritasjoner på slimhinnene, samt infeksjoner og sopp i munnen. Pasienter med gebiss må gå regelmessig til kontroll hos tannlege for å tilpasse protesen. Husk å ta med protesen da.

Gommene hos eldre endrer seg, noe som fører til at protesen ikke lenger passer så godt. For proteser som sitter dårlig finnes det festemidler, i form av kremer og pulver.

Pris på tannprotese og ulike alternativ

Det finnes ulike typer av proteser med ulike materialer. Prisen på proteser varierer derfor fra 4 000- 8 000 kr. Vi tilbyr deg en gratis konsultasjon for å kunne gi deg et prisoverslag.

Ring 22 23 03 03 nå for en gratis konsultasjon. Tannimplantat og tannbroer er andre tannerstatningsalternativer som er faste og mer komfortable,  men disse koster mer enn en protese.

Fordeler og ulemper med protese:

  • Enkel rengjøring
  • Kan tas ut når du sover
  • Billigere og raskere behandling enn tannimplantat og tannbro
  • Trenger mer vedlikehold og oppfølging enn tannimplantat eller tannbro
  • Kan løsne ved tale og tygging
  • Kan forårsake protesegnag, talevansker og kan gi noen tilvenningsutfordringer

Det er både psykisk og fysisk belastende å mangle tenner. Vi vil gjerne hjelpe deg slik at du kan spise, snakke og le trygt igjen! Ring 22 23 03 03 for en uforpliktende og gratis konsultasjon eller bestill en gratis konsultasjon her.

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud