Invisalign

Invisalign er en type usynlig tannregulering som er gjennomsiktige skinner som beveger tennene i riktig retning.

Invisalign er tannreguleringen for deg som ønsker å rette opp tennene – uten skjemmende regulering

Usynlig tannregulering på kun noen få uker.

Hvordan benyttes invisalign systemet

Skinnene du får er mindre en dine tenner slik de ser ut i dag, på slik måten vil de sakte dytte tennene på plass. Etter hvert at tennene passer godt i skinnene vil du bytte til nye skinner som også er litt mindre en tennene. Slik holder man på til at tennene står slikt som man ønsker at de skal stå. Når tennene står på plass vil man forsikre seg om at tennene ikke går tilbake. Da tar man til hjelp av en retiner. Det finnes to typer av retinere; en er som en metalltråd som limes til baksiden av tennene, den lages av tannlege på dagen, mens den andre er skinner, som lages av vår tanntekniker som da ligner på de som man bruker for å flytte på tennene. Forskjellen er at disse skinnene etterhvert brukes mindre og mindre, for å til slutt kun brukes noen få netter i måneden.

Hvordan lager vi Invisalign?

Ta kontakt med oss så vil en av våre tannleger som er Invisalign sertifiserte hjelpe deg, Bestill her en Gratis konsultasjonstime . Når dere blir enige om at dette er riktig behandling for deg vil tannlegen ta et avtrykk av tennene. Avtrykket sendes til en sertifisert tekniker for å bli lagt inn i et dataprogram. I dataprogrammet vil du og din tannlege kunne gjøre en simulering av hvordan tennene skal bevege seg og få et bilde av hvilket resultat man kan forvente seg. I tillegg kan man se hvor mange skinner du trenger.
Når du har fått de første skinnene utlevert er det nødvendig å komme tilbake ca hver 6 uke for kontroll og eventuelle justeringer. Skinnene bytter du ca hver 14 dag, avhengig av behandlingstype. Når behandlingen er klar trenger du en retainer som forhindrer at tennene mister sin nye plassering i tannbuen.

Pris på invisalign behandling:

Hva en behandling med Invisalign koster er avhengig av hvor mange skinner du har behov for, for å oppnå ønsket resultat. Invisalign har tre kategorier med forskjellige prisklasser.

  • Invisalign i7
  • Invisalign Lite
  • Invisalign Full

Prisen er avhengig av hvilken kategori din behandling er i, og starter fra, for begge kjevene, 28 000 kr for en i7, 45 000 kr for en Lite og 55 000 kr for en Full. For at med sikkerhet vite hvilken kategori du havner i må man sende avtrykk for analyse og simulering i dataprogrammet. Prisen for Invisalign behandling er inkludert tannbleking hvis dette er ønskelig. Denne analysen inkl. avtrykk modellering som koster 3 900 kr og vil trekkes fra den endelige behandlingen.

Ulemper og fordeler med invisalign behandling:

  • Hvorfor og hva– vær tydelig med eksakt hva er det du ønsker å forbedre, det kan finnes andre metoder som egner seg bedre for å oppnå de resultater du ønsker.
  • Motivasjon– avtakbar tannregulering krever at du faktisk bruker skinnene 18 timer per dag for å se resultat.
  • Tålmodighet– i starten er det noe uvant og det kan ta noen dager før man blir vant til å f.eks. snakke med skinnene.
  • Oppfølging– tannregulering trenger tett oppfølging.
  • Langsiktighet– for at resultatet skal holde må du ha noen form for retensjon etter behandlingen, din tannlege informerer deg mer om forskjellige alternativer.

Hva gjør jeg før jeg kan starte Invisalign behandling:

Behandlingen påbegynnes når du og din tannlege har blitt enige om at Invisalign er det beste alternativet for å oppnå de resultater du ønsker. Før behandlingen starter må man ha gjort en undersøkelse hvor man ser på tenner, tannkjøtt og tannrøtter, evt også ta røntgenbilder på de tenner som skal behandles. Dette for din trygghet for å være sikker på at det ikke er noen sykdom eller skade som er i veien for behandlingen eller som kan risikere å komplisere invisalign behandlingen.
Har du en tannlege som du går fast til, og har nylig gjort en undersøkelse hos, må du gjerne be han eller henne om å sende oss en henvisning før behandling med Invisalign. Har du ikke fast tannlege eller hvis det vær en stund siden du vær hos tannlegen, kan du benytte deg av vårt tilbud for nye pasienter.
Kontakt oss på 22 23 03 03 om du har flere spørsmål eller vil bestille en time.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter