Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Tannkjøttbetennelse (peridontale sykdommer) kan ramme alle.

Tannkjøttbetennelse kommer av bakterieinfeksjoner som angriper tannkjøtt, kjevebein og tannfestet som holder tennene fast i kjeven. I mild form (gingivitt) er betennelsen reversibel, men hvis den forblir ubehandlet over tid, blir den kronisk og ikke-reversibel. På sikt vil kjevebeinet rundt tannen forsvinne. Til slutt løsner tannen selv om den ellers er frisk.

Alvorlig tannkjøttbetennelse kan føre til tanntap.

Symptomer

  • Tannkjøttbetennelsen begynner vanligvis uten tydelige symptomer og er smertefri. Noen ganger utvikler sykdommen seg langsomt og andre ganger ganske fort.
  • Tannkjøttet kan bli ømt, lettblødende og vedvarende hovent.
  • Du kan oppleve dårlig ånde og smak i munnen, samt langvarig tannpine.

Årsaker til sykdommer

Dårlig munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer, samt enkelte sykdommer og medisiner, kan forverre sykdommen. Ved å holde munn og tenner rene, og ved å ikke røyke, reduseres risikoen.

Tannkjøttbetennelse er forårsaket av bestemte typer bakterier som lever i plakket. Plakk er et belegg med bakterier og matrester som konstant formerer seg rundt tannhalsen. Belegget vokser seg nedover tannen og gjemmer seg under tannkjøttsranden der du ikke klarer å pusse selv.

Når bakteriebelegget først er kommet ned under tannkjøttet, utvikles en betennelse i tannens festeapparat (fibrer). Videre blir kjevebeinet, som er festepunktet for fibrene, brutt ned. Etter hvert som tannen mister mer og mer feste, mer og mer bein, blir den først litt løs, og deretter løsner den suksessivt til den faller ut eller må bli trukket av tannlegen. Nydalen Tannlegesenter anbefaler at du jevnlig kontrollerer tannkjøttet ditt hos tannlegen.

Kontakt oss på 22 23 03 03 eller klikk her for timebestilling om du lurer på noe mer om tannkjøttbetennelse.

Konklusjon

Den viktigste faktoren i forebygging av tannkjøttbetennelse er regelmessig tannpuss hjemme og profesjonell fjerning av tannbelegg og tannstein.

Helfo gir delvis refusjon av systematisk tannbehandling av tannkjøttbetennelse ved behandling i Norge.
Har du spørsmål, kontakt oss på 22 23 03 03 eller klikk her for timebestilling

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud