Skallfasett

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tannen

Skallfasetter
Skallfasetter gir deg et pent og naturlig smil.

Skallfasett kan forbedre fargen og formen på tennene dine, tette mellomrom mellom tenner og erstatte skadet tannemalje. Resultatet blir veldig naturlig og estetisk. Dessuten trenger man ikke slipe rundt hele tannen. Tannlegen din sliper bare litt på utsiden av den misfargede eller skadede tannen og tar et avtrykk og sender det til tanntekniker. Tannteknikeren har god erfaring med å forme tynne skallfasetter av porselen. Porselensarbeidet tar tid og er et håndverk, derfor blir resultatet veldig estetisk og naturlig. Porselenet har nesten like egenskaper som tannemaljen på overflaten av naturlige tenner.
Ved andre besøk prøver tannlegen skallfasettene. Når du er fornøyd med estetikk, farge og funksjon festes skallfasetter på tannen. Resultatet blir veldig naturlig og prognosen er god om du har en god munnhygiene og kommer til regelmessige undersøkelser.

 Fordeler med skallfasetter:

  • Veldig naturlig og estetisk resultat.
  • Tannsubstansbesparende sammenlignet med krone.
  • Mindre risiko for tannskader sammenlignet med krone
  • Lukke små uønskede mellomrom
  • Dekke misfargninger – fyllinger
  • Lysne gule tenner
  • Rette krokete eller skjeve tenner

Er du usikker og føler at du trenger å prate med tannlegen om skallfasetter, vi er her for deg,  Kontakt oss gjerne på 22 23 03 03 eller klikk her for en gratis konsultasjons time.
Skallfasetter kan være en løsning for deg som ikke er fornøyd med formen på dine tenner, har svært misfargede tenner eller skader på tannemaljen. Vi anbefaler deg å besøke en av våre tannleger for å diskutere skallfasetter og se om du trenge skallfasetter. Derfor tilbyr vi deg en gratis uforpliktende konsultasjon. Kontakt oss nå for en gratis konsultasjon. Ring oss på 22 23 03 03 hvis du har spørsmål om pris og skallfasett – behandling.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter