Snorker du?

Snorking er ett alvorlig problem for en stor del av oss. Det er ikke kun din partner som sliter på grunn av din snorking. Du har veldig høy risiko for å få høyt blodtrykk, hjerte- og kar sykdommer, diabetes og depresjon.

Du som snorker sover dårlig og er ofte sliten om dagen. Derfor fungerer du dårligere på jobb og i livet ellers. I tillegg er du ikke like årvåken slik at du har økt risiko for trafikkulykker og uhell. Din livskvalitet øker veldig mye hvis du behandler snorkingen din.
Nydalen Tannlegesenter anbefaler deg som snorker å søke hjelp hos en øre-nese-halslege eller din fastlege for å utrede hvor alvorlig snorkingen din er, og hva du kan gjøre. Ikke alle leger har god kunnskap om snorking. Hvis din lege ikke utreder snorkingen din er det et tegn på at legen ikke har kunnskap om snorking. Besøk gjerne andre leger eller kontakt oss på 22 23 03 03 hvis du har noen spørsmål.
Når du snorker, har du vanskelig med å få inn luft. Ofte blir pustingen din stoppet i korte eller lengre perioder og dette leder til mangel på oksygen i blodet. Hjertet ditt må nå slå fortere på grunn av mangel på oksygen og dette forårsaker høyt blodtrykk, som igjen skader dine blodårer. Dessuten sover du dårlig når du har mangel på oksygen. Dette har store negative langtidseffekter på din helse og livskvalitet. Lyd fra din snorking minsker din partners søvnkvalitet og kan påvirke både din partners helse og deres relasjonen negativt. De fleste pasienter som vil behandle snorkingen sin hos oss har fått beskjed fra sin partner om å prøve å gjøre noe med snorkingen. Virkningen på deg som snorker merker du dessverre ikke så fort, den kommer med tiden og er varig.

Kan snorking behandles?

Hvis du snorker, er det viktig å utrede din snorking ordentlig. Dette gjøres hos en øre-nese-halslege.
Etter snorke-utredningen kan legen diskutere ulike behandlinger med deg. Snorking kan behandles med:

  • Vektnedgang
  • Snorkeskinne
  • CPAP-maskin
  • Kirurgi
  • Laserbehandling

Hvilken er den beste snorke-behandlingen?

Vektnedgang er en veldig effektiv snorkebehandling. Snorkeskinne kan brukes for deg som snorker eller har lett pustestans og ikke vil eller kan gå ned i vekt. Hvis du har alvorlig pustestans, må du ofte bruke en CPAP-maskin. CPAP-maskinen pumper inn luft når du stopper å puste en liten stund når du sover. Dessverre bråker maskinen, den er litt vanskelig å bruke og å ha med på reise. Kirurgi brukes ikke så ofte lenger. Nylig har man brukt laserbehandling som snorkebehandling, men vi har lite dokumentasjon og erfaring med denne metoden.
Nydalen tannlegesenter behandler pasienter som snorker ved hjelp av snorkeskinner. En snorkeskinne fører frem underkjeven og holder munnen litt åpen når du sover. Dette skaper mer plass bak i halsen og på sånn kan du puste lettere. Mer en 80% av våre snorkepasienter opplever en stor forbedring av livskvaliteten etter snorkebehandlingen. Ring 22 23 03 03 hvis du har flere spørsmål eller bestill en time for fremstilling av snorkeskinne.

Hva koster en snorkeskinne?

En teknikerfremstilt snorkeskinne koster mellom 6000 kr og 9000 kr. For noen pasienter dekkes behandling av BHM
For flere spørsmål kontakt oss på 22 23 03 03 så kan en av vår tannleger hjelpe deg videre.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter