Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Snorking er et alvorlig problem for mange. Det er ikke bare din partner som sliter på grunn av snorkingen din.

Snorking kan forårsake redusert søvn- og livskvalitet, både for den som snorker og partneren. Snorkebehandling med snorkeskinne reduserer risikoen for alvorlige sykdommer som høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt. Tannlegen kan tilby enkel behandling som redder både søvnen og relasjonen. En individuelt tilpasset snorkeskinne åpner luftveiene og gir mer oksygen til hjernen og dermed bedre søvn.

Hva skjer med kroppen når du snorker?

Når du snorker, har du vanskelig med å få inn luft. Ofte blir pustingen din stoppet i korte eller lengre perioder, hvilket forårsaker mangel på oksygen i blodet. Hjertet ditt må da slå fortere på grunn av oksygenmangelen, og dette forårsaker høyt blodtrykk, som igjen skader blodårene. Dette kan ha store negative langtidseffekter på din helse og livskvalitet. Snorkere sover dårlig og er ofte slitne om dagen. Derfor fungerer du dårligere på jobb og i livet ellers. I tillegg er du ikke like årvåken slik at du har økt risiko for trafikkulykker og uhell. Lyd fra din snorking minsker din partners søvnkvalitet og kan påvirke både din partners helse og deres relasjonen negativt.

Behandlingsalternativer for snorking

Hvis du snorker, er det viktig å utrede din snorking ordentlig. Dette gjøres hos en øre-nese-halslege. Etter snorke-utredningen kan legen diskutere ulike behandlinger med deg. Snorking kan behandles med:

  • Vektnedgang
  • Snorkeskinne
  • CPAP-maskin
  • Kirurgi
  • Laserbehandling

Hvilken er den beste snorke-behandlingen?

Vektnedgang er en veldig effektiv snorkebehandling og bør gjøres parallelt med bruk av hjelpemidler. Snorkeskinne kan brukes for deg som snorker eller har lett pustestans og ikke vil eller kan gå ned i vekt. Hvis du har alvorlig pustestans, må du ofte bruke en CPAP-maskin. CPAP-maskinen pumper inn luft når du sover. Dessverre bråker maskinen. Den er litt vanskelig å bruke og upraktisk å ha med på reise. Kirurgi brukes ikke så ofte lenger. Nylig har leger brukt laserbehandling som snorkebehandling, men det finnes lite dokumentasjon og erfaring med denne metoden.

Hva kan tannlegen hjelpe med?

Nydalen Tannlegesenter behandler pasienter som snorker ved hjelp av snorkeskinner. En snorkeskinne fører frem underkjeven og holder munnen litt åpen når du sover. Dette skaper mer plass bak i halsen, og sånn kan du puste lettere. De fleste snorkepasienter opplever en stor forbedring av livskvaliteten etter snorkebehandlingen.

Hva koster en snorkeskinne?

En teknikerfremstilt snorkeskinne koster mellom 6000 kr og 9000 kr.

For noen pasienter dekkes behandlingen av BHM (Behandlingshjelpemidler), men da må det først gjøres en søvnutredning for å utrede eventuell søvnapné som årsak til snorkingen. Din tannlege kan svare på flere spørsmål om hvordan du går videre med en eventuell utredning.

Ring 22 23 03 03 hvis du har flere spørsmål, eller bestill en time for undersøkelse og fremstilling av snorkeskinne.

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud