Tannkrone

Tannkronen skall utenpå tannen.

En tann består av 2 deler: en tannkrone og en tannrot. Tannroten står fast i kjevebenet, mens tannkronen er det som er synlig av tannen i munnen.
Tannkrone er idag ofte laget av keramiske materialer og likner naturlige tenner. Har du et stort hull i tannen eller en stor fylling som har ramlet ut, slik at tannen har dårlig prognose anbefaler vi at du velger å få en tannkrone, hos din tannlege.
Behandling gjøres oftest gjennom to besøk, ved det første besøket formes tannen for tannkronen og det tas avtrykk av tannen. Behandlingen er selvfølgelig smertefri. Etter det så sendes avtrykket til tanntekniker som da fremstiller en tannkrone som er tilpasset til din tann. Mens du venter får du en midlertidig krone.

Tannkrone nytt skall som festes på tannen

Ved det andre besøket hos tannlegen prøves tannkronen. Om du er fornøyd med farge, form og funksjon, festes den på tannen. En tannkrone har god holdbarhet dersom du har god munnhygiene og kommer på regelmessige undersøkelser hos tannlegen.

Fordeler

1: Gir mulighet til å reparere og beholde en tann som har store skader.
2: Har ofte bedre holdbarhet enn fyllinger.
3: Ser naturlig ut og gir et godt estetisk resultat.
4: Minsker risikoen for krone- og rotfraktur spesielt på rotfylte tenner.

Priser

En tannkrone inkludert tannteknikerkostnader koster mellom 5.000 og 8.000 kr. Priser kan variere da det finnes ulike materialer man bruker og tannteknikerkostnaden varierer. Kontakt oss for en gratis konsultasjon og prisoverslag.
Har du spørsmål  Ring 22 23 03 03 eller klikk her for timebestilling av en uforpliktende gratis konsultasjon hos Nydalen Tannlegesenter.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter