Tanntrekking

Tanntrekking er absolutt siste valg.

Vi anbefaler deg alltid å prøve og beholde dine naturlige tenner. Når tannen din ikke lenger kan repareres eller om du ikke ønsker å beholde den, så er tanntrekking et alternativ.
Selv om vi har en del behandlinger som kan erstatte manglende tenner, foretrekker vi å bevare dine naturlige tenner. Visdomstenner trenger man ofte ikke og de kan derfor trekkes om de forårsaker ubehag eller problemer. Visdomstenner er vanskelige å rengjøre og derfor er visdomstenner ofte utsatt for hull eller betennelse. Har du hatt gjentatte problemer med dine visdomstenner anbefaler vi deg å fjerne de. Har du noe spørsmål om alternativer, ta kontakt med oss her

Smertefri tanntrekking

Hos oss på Nydalen tannlegesenter skal tannfjerning utføres smertefritt. Tannen blir bedøvet med bedøvelse og fjernes veldig forsiktig. Våre tannleger venter til tannen er helt bedøvet før vi begynner å løsne på tannen. Du har alltid kontroll på situasjonen og kan avbryte for å ta en pause når som helst. Vi legger vekt på at du skal føle deg trygg under hele behandlingen. Om tannen sitter godt fast, behøver man å dele den eller fjerne litt ben rundt den for å få den ut. Dette kalles kirurgisk fjerning. Tanntrekking kan oppfattes som ubehagelig men det skal utføres helt smertefritt.

Tips etter tanntrekking

  • Etter tanntrekking skal man la være å drikke, spise, skylle munnen eller røyke før to timer er gått.
  • Det vil oftest blø litt ut av såret 1-2 dager etter inngrepet, noe som fører til litt blodsmak i munnen.
  • Unngå hard fysisk aktivitet det første døgnet.
  • La være å pusse for hardt i området på en ukes tid.
  • Spis og drikk helst kald mat og drikke det første døgnet.
  • La såret få være i fred slik at det tilheler.
  • Vær tålmodig. Såret kan være ømt bortimot i to uker etter tanntrekking.
  • Ved ømhet og smerte kan du ta reseptfrie smertestillende midler.
  • Ved stor hevelse, kraftig blødning, feber eller stor smerte ta kontakt med oss.

Nydalen Tannlegesenter anbefaler deg å undersøke tennene regelmessig hos tannlege eller tannpleier for å unngå store skader som kan forårsake tap av tenner.
Er det lenge siden du har vært hos tannlege på grunn av tannlegeskrekk eller andre årsaker? Kan du bestille en time her nå. Har du skade tenner eller ønsker mer info om tanntrekking kan du kontakte oss her nå

Priser på Tanntrekking

De fleste tenner er enkle å trekke, noen ganger derimot kan tenner være vanskelige å fjerne, spesielt visdomstenner, rotfylte tenner og ødelagte tenner. Da kan man bli nødt til å fjerne dem kirurgisk. Det betyr at man deler tannen og fjerner litt ben rundt den før man løfter den ut, selvfølgelig helt smertefritt og under bedøvelse. Hvis tanntrekkingen er enkel koster det fra 750 kr.
Kirurgisk fjerning er mer komplisert og tar mer tid. Er man nødt til å fjerne tannen kirurgisk får man refusjon fra Helfo. Dette betyr at du må betale en egenandel som starter på 1450 kr, resten betaler Helfo. For å få et kostnadsoverslag må tannlegen få se på tannen. Nydalen Tannlegesenter tilby deg kostnadsoverslag før behandlingen. Spør din tannlege om kostnadsoverslag.
Ta kontakt her for å bestille time nå, dersom du trenger akuttbehandling ring 22 23 03 03 for time idag.

Sist endret: fredag 24 april, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter