Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Visdomstann

En vond visdomstann bringer dessverre ikke bare med seg visdom. Hos Nydalen Tannlegesenter opererer vi og trekker visdomstenner.

Vi har fokus på at pasientene våre skal få orden på tannproblemene sine i trygge omgivelser.

Vi har fokus på at pasientene våre skal få orden på tannproblemene sine i trygge omgivelser.

Bestill time

Hvorfor velge Nydalen Tannlegesenter?

  • Tannlege med lang erfaring og lange åpningstider
  • Tilbyr tannteknikere, spesialister, oralkirurg og psykolog
  • Sentral beliggenhet

Hva er visdomstenner?

Visdomstennene er de fire bakerste tennene på hver side av tanngarden oppe og nede. De er de siste tennene som bryter frem, og kommer normalt i 18-20-årsalderen. Årsaken til at så mange blir pent nødt til å fjerne de, kommer av at det ikke er nok plass til de. En annen grunn til at de bør fjernes er når de vokser feil under tannkjøttet og kommer skjevt ut i munnen.

Smerter og hevelse i tannkjøttet rundt

Dersom du kjenner smerter, hevelse eller ubehag i tannkjøttet der visdomstenner boltrer seg, bør du oppsøke tannlegen. Dersom man ignorerer smerten er det fort gjort å få betennelse eller infeksjon, som betyr at smertene blir betydelig større.

Overkjeve og underkjeve

Å trekke visdomstenner i underkjeven er ikke det samme som å trekke visdomstenner i overkjeven. Visdomstennene oppe har som regel samlede røtter og krever sjeldent store kirurgiske inngrep. Tyngdekraften er vennlig i ettertid – det vil ikke samle seg matrester i såret, og de fleste slipper unna smerter etter inngrepet.

Visdomstannen i underkjeven kan by på litt større problemer. Det er oftere komplikasjoner i forhold til hvordan tannen vokser, som gjør den vanskeligere å få ut. Under denne behandlingen vil tannlegen legge et snitt i tannkjøttet for å få bedre sikt. I noen tilfeller vil det bli fjernet noe ben, dersom det er i veien.

Operasjon av visdomstann

Dersom du må operere bort visdomstannen gjøres det med standard tannlegebedøvelse. Inngrepet vil ta omtrent 30 minutter. Første steg er å brette tannkjøttet og slimhinnen til side før vi fjerner eventuelle ben som er i veien. Deretter deler vi tannen dersom det er nødvendig, og syr 1-3 sting som vil løse seg opp og bli borte av seg selv.

Trekke visdomstann

I tilfellene hvor det ikke er nødvendig med et kirurgisk inngrep hos tannlegen, vil vi skjære et lite snitt og trekke tannen ut. Du vil få bedøvelse, og smertestillende medisiner som lindrer dunkingen etter at visdomstannen er fjernet.

Nydalen Tannlegesenter hjelper deg med alle typer tannproblemer, som for eksempel en vond visdomstann.

Nydalen Tannlegesenter hjelper deg med alle typer tannproblemer.

Om Nydalen Tannlegesenter

Nydalen Tannlegesenter har både tannlege og tannlegevakt. Dersom du har vært uheldig og trenger akutt hjelp er tannlegevakten åpen hele døgnet, syv dager i uken. 

Våre behandlinger

I tillegg til tannlegevakten har vi Nydalen Tannlegesenter, som tilbyr mange typer behandlinger for tennene dine:

Åpningstider

Vår tannklinikk har ekstra lange åpningstider, og holder dørene åpne i helgene for å være tilgjengelig for så mange som mulig. Mandag til fredag holder vi åpent fra kl. 07:30 til 20:00, lørdager fra kl. 10:00 til 17:00 og søndager fra kl. 10:00 til 16:00. 

Kontakt oss

Uavhengig om du trenger akutt hjelp eller ordinær behandling av tennene dine, kan du kontakte Nydalen Tannlegesenter, eller bruke bookingskjemaet vårt på nett. Våre erfarne tannleger står klare til å ta deg imot og hjelpe deg med dine tannproblemer.

Ofte stilte spørsmål om visdomstenner

Hvordan vet jeg at jeg må trekke visdomstann?

Smerter eller ømhet i tannkjøttet eller kjevebenet. Dårlig ånde. Rødhet og hevelse i tannkjøttet rundt tannen som er påvirket. En ubehagelig smak i munnen når du tygger i nærheten av området.

Hvor mye koster det å trekke en visdomstann?

Å fjerne en visdomstann kan koste mellom 600 og 3 000 kr avhengig av røttene på tannen, eller om tannen ikke er brutt helt frem. Ved kirurgisk tanntrekking er prisen høyere enn ved vanlig trekking.

Hvor vondt er det å fjerne visdomstenner?

Selve inngrepet eller trekkingen gjør ikke vondt. Du er godt bedøvet, og vil ikke kjenne noen ting. I døgnet og dagene etter fjerningen av visdomstann vil du ha et sår i munnen, som kan bli både sårt og ømt. Men dette er smerter som enkelt lindres med vanlig smertestillende.

Hvor lenge er det vondt etter trekking?

Smerten skal gradvis avta tre til fire dager etter operasjonen. Dersom smerten og hevelsen eskalerer etter 3-4 dager, kan det skyldes en betennelse i kjevebenet. Allmenntilstanden kan også bli påvirket. Hvis noe virker unormalt bør du kontakte tannlegen.

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud