Tannbleking

Tannbleking

Har du tenner som oppleves som litt gulaktig, det er ofte det første vi legger merke til når vi møter nye mennesker. Misfargede tenner, misfarge av stoff dom kommer fra rødvin, kaffe te røyk osv. Det er slik at fargen sitter i tannen og kan kun fjernes ved hjelp av tannbleking. Vil du fjerne misfargingen, da kan tannbleking være noe for deg. Når tannbleking utføres hos en erfaren tannlege er den skånsom og enkel behandling som gir tennene et hvitere ytre. behandlingen er som regel smertefri og utføres uten bedøvelse.

Få hvitere tenner raskt
Få hvitere tenner raskt

Hjemmetannblekning

Før du kan bleke tennene må tannlegen sjekke tennene din og behandle eventuelle tannsykdommer. Tennerne dine bør pusses fri for tannbelegg (plakk og misfarging) Så tar vi et avtrykk av dine tenner, senere fremstiller vi blekeskinner som er tilpasset til dine tenner. Ved det neste besøket får du blekeskinner, tannblekningsmiddel og instruksjoner om hjemmetannbleking.

Tannbleking hos tannlege

En profesjonell tannbleking som utføres på tannklinikk innebærer at du får et sterkt blekemiddel i blekeskinnen som gjør at du rask ser effekten av blekingen kjapt og utføres under ett besøk hos tannlegen. Vi anbefaler ikke bruk av såkalte klinikkbleking, da det er større risiko for ising. Ved å velge hjemmebleking, å ha en blekeskinne med seg som du bruker selv hjemme, over noen dager, fra 5-10 dager er det vanlige, vil du oppleve å få betydelig hvitere tenner.

Er bleking av tenner sikker?

Bleking skal ta litt tid, produkt for hjemmetannbleking er derfor litt mykere, som derfor er snill mot tennene dine, Iblant kan tennene ise litt etter tannbleking, spesielt etter klinikkbleking. Det du kan gjøre er å ta fluorskyl skylle munnen med det, så vil det minsker isingen. middelet kan iblant irritere tannkjøttet. Det har ikke vært dokumentert andre store skader eller farer med tannbleking når blekingen utføres på en profesjonell måte og med lave doser.

Priser

Kontakt oss for å få hvitere tenner.

Sist endret: torsdag 1 oktober, 2020
Publisert av: Nydalen Tannlegesenter