Behandlinger

Nydalen Tannlegesenter utfører både ordinær tannbehandling, og avanserte behandlinger.Les mer

Tannbleking lysner gulnede tenner på en skånsom måte

Det er som oftest ytre faktorer som gjør at tennene blir gule. Mat og drikke med sterke fargepigmenter er de største årsakene når det kommer til misfarging av tennene. I andre tilfeller skyldes gulfargen medisinering, tobakksbruk, alder, sykdommer eller arv. Det er slik at fargen sitter i tannen og kan kun fjernes ved hjelp av tannbleking.

Få hvitere tenner raskt.

Få hvitere tenner raskt.

Tannbleking virker gjennom at virkestoffet i blekemidlet bryter ned fargepigmenter som er i og under tannoverflaten i emaljen. Som et resultat blir tennene lysere.

Hjemmetannblekning

Før du kan bleke tennene, må tannlegen sjekke tennene dine og behandle eventuelle tannsykdommer. Tennene pusses grundig for belegg (plakk og tannstein). Så tar tannlegen et avtrykk av dine tenner. Dette bruker tanntekniker til å fremstille blekeskinner som er nøyaktig tilpasset til dine tenner. Ved det neste besøket får du utlevert blekeskinner, tannblekningsmiddel og instruksjoner om hjemmetannbleking. Du bruker deretter blekeskinnene helt til du er fornøyd med resultatet, oftest etter 5-10 dager.

Tannbleking hos tannlege

En profesjonell tannbleking utføres under ett besøk hos tannlegen. Behandlingen innebærer at du får et sterkere blekemiddel i blekeskinnen. Dermed oppnås ønsket lysning etter kun en bleking. Vi anbefaler ikke bruk av såkalte klinikkbleking fordi det er større risiko for ising i tennene.

Er bleking av tenner trygt?

Hjemmebleking tar i bruk et blekemiddel som ikke er så sterkt og dermed mer skånsomt mot tenner og tannkjøtt. Iblant kan tennene ise litt etter tannbleking. Skylling med fluorskyll vil kunne redusere isingen. Det er viktig å påse at blekemiddelet ikke blir liggende på tannkjøttet og irritere det. Det har ikke vært dokumentert andre skader eller farer med tannbleking når blekingen utføres på en profesjonell måte og med lave doser. Følg alltid instruksjoner gitt av tannlegen.

Kontakt oss for å få hvitere tenner.

Ser etter ledige tider..

Oops!

Dessverre har den valgte tiden allerede blitt booket. Vennligst velg en annen tid/behandler!
Ok!
TILBUD!
Tilbud